Μικρές Αλλαγές στη Θερμοκρασία σε Όλη τη Χώρα Συνέχεια Μεν Φθινοπωρινών Συγκυριών


Στην Αττική ο καιρός σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, μετατρέπονται σε βορειοανατολικούς 3 έως 4 μποφόρ από το μεσημέρι, και στα ανατολικά ενδέχεται να φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για λίγες νεφώσεις, που θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, καθώς και μέχρι 6 μποφόρ παροδικά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη τοπικά, κυρίως στα δυτικά.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι νεφώσεις θα είναι λίγες και πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, φτάνοντας έως 6 μποφόρ στην κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο, Κυριακή, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη χώρα. Στα βόρεια ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 23 έως 25 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 26 έως 28 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα είναι από 24 έως 26 βαθμούς, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα, οι νεφώσεις θα είναι αραιές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και θα αλλάξουν σε βορείους το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή των νησιών Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν από 16 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ο καιρός θα είναι με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, με πιθανότητα βροχής από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 16 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα βροχής στην Κρήτη από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς, φτάνοντας τοπικά στην Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr