Αποχαιρετισμός στον δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο


Στα 59 του χρόνια, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Αγρολάμπος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης. Γεννήθηκε το 1965 στο Διδυμότειχο Έβρου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ και στη Σχολή Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1989 με την εφημερίδα «Πρώτη», όπου ασχολήθηκε με το ελεύθερο ρεπορτάζ. Ένα σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του πορείας περιλαμβάνει τη συνεργασία του με το ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM», καθώς και με τις εφημερίδες «Αναγνώστης», «Τέταρτη Εξουσία», «Επενδυτής» και το περιοδικό «Επτάμισυ». Από το 1992, εργαζόταν στον «Flash 96,1», αρχικά ως υπεύθυνος ρεπορτάζ και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Επίσης, συνεργάστηκε με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και MEGA. Από το 2008 έως το κλείσιμο της εφημερίδας, εργάστηκε στην Ελευθεροτυπία, ενώ από το 2013 ανήκε στο δυναμικό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Ο Μπάμπης Αγρολάμπος διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνέπεια, την εργατικότητα και τη σοβαρότητα που επεδείκνυε σε όλα τα ρεπορτάζ με τα οποία απασχολήθηκε. Ήταν άνθρωπος με αξιοπρέπεια, σεμνός και με ακέραιο χαρακτήρα, εργαζόμενος σκληρά και με ευσυνειδησία. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, στάθηκε αλληλέγγυος προς τους συναδέλφους του και συμμετείχε σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Μάιο του 2010, υπηρέτησε ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες με τις παρεμβάσεις του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τα παιδιά και τους φίλους του εκλιπόντος. Λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του Μπάμπη Αγρολάμπου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Πηγή: newsbeast.gr