– διαφ. –

Επιβεβαιώθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο η ψυχρότητα που επικρατεί στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με το Υπουργείο Εξωτερικών. Σχέσεις που μάλιστα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην διεθνή παρουσία της Ελλάδας με διγλωσσία την οποία είχαμε παρατηρήσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή των μυστικών συνεννοήσεων Ελλάδας – Τουρκίας με την εποπτεία της Γερμανίας, συνομιλίες στις οποίες αγνοούσε το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, παρότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να αποκηρύξει ή έστω να διαψεύσει το δημοσίευμα του Σπίγκελ, δεν το έκανε. Και το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σοβαρό, διότι οι ισχυρισμοί του γερμανικού περιοδικού είναι άκρως προσβλητικοί όχι μόνο για τον κύριο Νίκο Δένδια, αλλά κυρίως για τον έλληνα πρωθυπουργό.

Το Spiegel ισχυρίζεται ότι ο Μητσοτάκης τορπίλισε την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ερήμην του Δένδια!
Διότι μπορεί ο κύριος Νίκος Δένδιας να φωτογραφίζεται ως εμπρηστής και εμπόδιο για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός, όμως, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το δημοσίευμα του Spiegel, εμφανίζεται ως ενδοτικός και – το κυριότερο – υπέρμαχος της μη επιβολής κυρώσεων της ΕΕ στην Τουρκία! Δηλαδή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, εμφανίζεται ως σαμποτέρ της εθνικής γραμμής της Ελλάδας ως προς την Ευρωπαΐκή Ένωση!

Η άρνηση, λοιπόν, του πρωθυπουργού να αποκηρύξει ένα δημοσίευμα το οποίο τον πλήττει προσωπικά, από το βήμα της ολομέλειας, επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν τις σχέσεις του με τον Νίκο Δένδια σε βαρομετρικό χαμηλό.

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr