Μία μέρα μετά την φιλοτουρκική πρόταση και ανακοίνωση του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας την υπόγεια συνεννόηση για το πως «θα κάτσουν» την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους όρους της Άγκυρας, δηλαδή με το Oruc Reis στην υφαλοκρηπίδα της.

– Advertisement –

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών συζητήθηκαν το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρόσφατες εξελίξεις.

Ο Τσαβούσογλου συμφώνησε χθες με την φιλοτουρκική πρόταση του Στόλτενμπεργκ για διάλογο άνευ όρων με τα τουρκικά πλοία στην ελλληνική υφαλοκρηπίδα, με τον ΓΓ πλέον να μην κάνει καν τον κόπο να προσπαθήσει να δείξει έστω και την τυπική αμεροληψία που επιβάλλει ο ρόλος του, καθώς σήμερα επικοινώνησε μόνο με την τουρκική πλευρά και όχι την ελληνική.

Φυσικά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ όλα αυτά τα κάνει έχοντας πάρει το πράσινο φως από Γερμανία και ΗΠΑ, οι οποίες φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει εντελώς την Ελλάδα και τάσσονται με τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Τις τελευταίες ώρες στο παιχνίδι των πιέσεων προς την Ελλάδα μπήκε και η ΕΕ, η οποία ζητάει διάσκεψη χωρών για την ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της Τουρκίας.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται για να εγκλωβίσουν την Αθήνα, η οποία βλέπει τα διπλωματικά της σχέδια για κυρώσεις και καταδίκες της Τουρκίας να «ναυαγούν» και αντί για την Άγκυρα οι σύμμαχοι της να πιέζουν αυτή.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr