Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ έχει σηκώσει το… λάβαρο του αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών εργασίας, η ηγεσία της αποκάλυψε ότι σε αρκετά νοσοκομεία εργάζονται ακόμα κανονικά υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρότι θα έπρεπε να έχουν βγει σε αναστολή.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος επανέλαβε και στη συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αλλά και στο Mega ότι «σε πολλά νοσοκομεία οι Διοικητές κάνουν τα στραβά μάτια για να καλύψουν τα κενά και εργάζονται κανονικά οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι χωρίς να τους έχει επιδοθεί η αναστολή καθηκόντων παρότι η ημερομηνία έκδοσης είναι 1/9 χωρίς να πληρωθούν γι’ αυτό το διάστημα. Σε άλλα νοσοκομεία τονίσαμε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος».

«Τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το Δαφνί (ψυχιατρικό νοσοκομείο) και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους», είπε ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ (είναι ανεμβολίαστος).

«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και στην Ικαρία εικονικοί εμβολιασμοί
Εν τω μεταξύ, μια νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς ήρθε στο προσκήνιο, αυτή τη φορά για την Ικαρία και αφορά μια γιατρό και έναν επικουρικό νοσηλευτή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας του νησιού, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», σχολίασε σχετικά ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr