Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος είχε μεταβεί -συνοδεία αστυνομικών- για ωτορυνολαρυγγολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο κρατούμενος υποβλήθηκε προληπτικά σε τεστ και βρέθηκε θετικός στον ιό. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο, όπου έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Τελικά ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου θα νοσηλευτεί για το επόμενο διάστημα.

Μαζί του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετέβησαν ακόμα δύο κρατούμενοι του Κορυδαλλού. Ο ένας επισκέφτηκε την παθολογική μονάδα και ο άλλος την ωτορυνολαρυγγολογική. Οι δυο τους βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Οι δύο μονάδες του νοσοκομείου στις οποίες εξετάστηκαν οι κρατούμενοι παραμένουν κλειστές, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις. Σημειώνεται ότι το σημερινό περιστατικό απέδειξε ότι τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στο Ιπποκράτειο, καθώς η ανίχνευση του κρούσματος έγινε σε άνθρωπο που είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις που δεν είχαν σχέση με τον Covid-19.

Πηγή: europost.gr