Ενεργειακή Αναβάθμιση Κέντρων Υγείας στην Αττική για τη Βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Η υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συμμετείχε σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2024, στην υπογραφή τριών συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση εννέα Κέντρων Υγείας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Οι συμβάσεις υπεγράφηκαν από τη Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Μπαλαούρα, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΤΑΛΩΣ Α.Τ.Ε.», παρουσία του Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Εντεταλμένου Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το συνολικό ποσό των συμβάσεων ανέρχεται σε 11,7 εκατ. ευρώ. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία των διαγωνισμών και αναθέτουσα αρχή είναι η 1η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας. Οι συμβάσεις καλύπτουν τις εξής περιοχές:

1. Κέντρα Υγείας Καλλιθέας και Χαλανδρίου, συνολικής αξίας 3.698.620,22 ευρώ.
2. Κέντρα Υγείας Ηλιούπολης και Κεραμεικού, συνολικής αξίας 3.035.125,57 ευρώ.
3. Κέντρα Υγείας Ζωγράφου, Πλατείας Αττικής, Νέου Κόσμου, Νέας Ιωνίας (Τ.Ι. Περισσού) και Νέας Ιωνίας – Ακτινολογικό Τμήμα, συνολικής αξίας 4.969.136,05 ευρώ.

Υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU, και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς για πρώτη φορά προχωρούμε σε αναβαθμίσεις σε Κέντρα Υγείας της χώρας. Στόχος μας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους μέσω σύγχρονων και ενεργειακά αναβαθμισμένων υποδομών. Η αναβάθμιση του συστήματος υγείας αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε: «Στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε δεσμευτεί να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με τις σημερινές συμβάσεις, το 90% των έργων για Κέντρα Υγείας στην Αττική έχει συμβασιοποιηθεί, με συνολική αξία 47,7 εκατ. ευρώ. Η αναβάθμιση προχωρά με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων, ειδικά σε περιοχές με πιεστικές απαιτήσεις».

Πηγή: newsbeast.gr