Εμβολιασμός κατά της γρίπης και ανησυχίες για τις επιδημίες στην Ελλάδα


Στις 11 Οκτωβρίου, η Ματίνα Παγώνη τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες, υπογραμμίζοντας ότι είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν μετά τις 20 του μήνα. «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις. Μετά τις 20 Οκτωβρίου, οι ομάδες υψηλού κινδύνου καλό είναι να ξεκινήσουν το εμβόλιο της γρίπης» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι λοιμώξεις θα είναι πιο έντονες το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε επίσης στον ιό Μάρμπουργκ, που εντοπίστηκε στη Ρουάντα, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ δύσκολο ιό, παρόμοιο με τον Έμπολα». Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι για τη χώρα μας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η κατάσταση είναι ακόμη μακριά.

Αναφορικά με την πολιομυελίτιδα που καταγράφηκε στη Ελλάδα, η Παγώνη εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς όλα τα κρούσματα αντιμετωπίζονται.

Κλείνοντας τη συζήτηση, αναφέρθηκε στις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Δράμας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα όπως η έλλειψη παθολόγων. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων Παίδων στην Αττική, αναφέροντας ότι έχει γίνει πρόταση για την ανέγερση ενός ακόμα νοσοκομείου Παίδων.

Πηγή: newsbeast.gr