Της σύνταξης του europost.gr

Μια ξεδιάντροπη εισβολή, πέραν κάθε έννοιας νομιμότητας, πραγματοποιεί η Τουρκία στο Βορ. Ιράκ, ανεξάρτητο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου. Στόχος της εισβολής είναι η σφαγή των Κουρδικών πληθυσμών, που ζούν εκεί και η εξουδετέρωση των πολιτοφυλακών, που έχουν δημιουργήσει οι Κούρδοι για την προστασία των γυναικών και των παιδιών τους.

Το εξωφρενικό είναι ότι η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ, αλλά και οι άλλες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, παρακολουθούν -με αμηχανία συνενοχής- τον Ερντογάν να εισβάλλει σε ένα ανεξάρτητο κράτος και να κατασφάζει Κούρδους – Ιρακινούς πολίτες!

Για να μη μιλήσουμε για την ντροπή της Ευρώπης, η οποία -υποτίθεται- αποτελεί τον θεματοφύλακα των ανθρωπιστικών αξιών σε ολόκληρο τον κόσμο και τώρα, για μια ακόμη φορά αφήνει τον Ερντογάν ασύδοτο, να λειτουργεί ως διεθνής ταραξίας και πολεμοκάπηλος, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ταραγμένη περιοχή της Μ. Ανατολής.

Το πλήρες ρεπορτάζ για την Τουρκική στρατιωτική εισβολή στο Βορ. Ιράκ έχει ως εξής:

Η Άγκυρα ξεκίνησε εκτεταμένες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, από την Κυριακή το βράδυ.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν προπαρασκευή της σημερινής εισβολής δύο 24ωρα μετά.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν με πεζικό και βαρύ πυροβολικό στο Βόρειο Ιράκ και με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και αεροπορίας, αλλά και βομβαρδιστικών drones.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης ‘Claw-Tiger’ στο έδαφος του Ιράκ, τονίζοντας ότι καλύπτεται από τους διεθνείς νόμους περί νόμιμης άμυνας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξασφαλίσει από καιρό την άδεια του τουρκικού κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχει απόλυτα, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στο έδαφος του Ιράκ, με την υποστήριξη των αεροπορικών μέσων και παρουσιάζει βίντεο νυχτερινής προβολής από τις επιθετικές ενέργειες του τουρικού στρατού.

Πηγή: europost.gr