Σε ένα άκρως εμπρηστικό και προκλητικό άρθρο της, πριν από λίγο, η τουρκική ιστοσελίδα  Milliyet, ανέφερε ότι ‘η Ελλάδα τρελάθηκε που η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί!’ 

Ενώ, κατά τη γνώμη του αρθρογράφου, όλα τα διεθνή ΜΜΕ είδαν μέχρι και με ενθουσιασμό, αλλά και με πνεύμα συμπαράστασης προς τον μουσουλμανικό κόσμο, την βεβήλωση του Ιερού συμβόλου του Χριστιανισμού και αναφέρει χαρακτηριστικά, πως χρησιμοποιούσαν τίτλους όπως: «Οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται για πρώτη φορά στην Αγία Σοφία μετά από 86 χρόνια». Ενώ, τα Ελληνικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ακόμη και την ώρα που ακουγόταν το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, μιλούσαν για «Μαύρη ημέρα για τον Χριστιανισμό. ‘Ο Ερντογάν, απλώς, έκανε αυτό που είπε’.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ έκανε αναφορά στις καμπάνες των Ελληνικών εκκλησιών που χτυπούσαν πένθιμα καθώς και στις Ελληνικές σημαίες που κυμάτιζαν μεσίστια, λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στο Europost.gr, έχοντας πλήρη επίγνωση θα απαντήσουμε με μία λέξη στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μία λέξη, που ψιθύρισαν, όλοι όσοι παρακολούθησαν την προκλητική φιέστα του Τούρκου Προέδρου σήμερα μέσα στην Αγιά – Σοφιά: “ΝΤΡΟΠΗ!”

Πηγή: europost.gr