– διαφ. –

Την περασμένη Παρασκευή ένας αλλοδαπός νοίκιασε, μαζί με την παρέα του, ένα σκάφος για να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή στις παραλίες της Λευκάδας.

Σύμφωνα με το μισθωτήριο συμβόλαιο το σκάφος είχε συμφωνηθεί να επιστραφεί στο Αργοστόλι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους ΔΙΑΣ με αριθμό νηολογίου Σ.Α. 478 και μήκος 4,8 μέτρα, έσπευσε να καλέσει ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας και άρχισαν κατευθείαν οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς, από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου, ένα σκάφος FRONTEX, πέντε ιδιωτικά σκάφη και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Το σκάφος τελικά εντοπίστηκε από λουόμενους σε μια μικρή παραλία, δυτικά της περιοχής Κάθισμα Λευκάδας. Στο σημείο έσπευσε δύναμη του τοπικού λιμεναρχείου αλλά και της αστυνομίας και ξεκίνησαν οι εξονυχιστική έρευνα για τους 4 επιβαίνοντες του σκάφους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει κάποιο σημείο ζωής.

Σύμφωνα με την έρευνα του Λιμεναρχείου Κεφαλλονιάς, ανακαλύφθηκε ότι ο 30χρονος αλλοδαπός είχε προσκομίσει πλαστή ταυτότητα στην εταιρία ενοικιάσεως σκαφών προκειμένου να υπογράψει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr