Το πέμπτο κατά σειρά πτώμα αγνοούμενου επιβάτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Euroferry Olympia», ανασύρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για τη σορό άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος στο τρίτο γκαράζ του καραβιού. Η σορός του άτυχου άνδρα θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρίου για νεκροψία-νεκροτομή. Η διαδικασία αναγνώρισης του, όπως και των υπολοίπων τριών πτωμάτων που βρίσκονται στο νοσοκομείο, είναι δύσκολη από τους συγγενείς των αγνοουμένων. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία dna για την ταυτοποίηση του.

Υπενθυμίζεται πως οι άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν από το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Αστακού, ανασύροντας συνολικά τέσσερα πτώματα που προστίθενται στο νεκρό οδηγό φορτηγού που είχε εντοπιστεί ενώ το πλοίο καιγόταν μεσοπέλαγα στην Κέρκυρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι πέντε νεκροί, ενώ παραμένουν ακόμα έξι εγκλωβισμένοι οδηγοί οχημάτων.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών που συνεχίζεται, είναι ιδιαίτερα δυσχερής λόγω του θερμικού φορτίου και των τοξικών αερίων στους χώρους των γκαράζ.

Πηγή: europost.gr