‘Βράζει’ η Δυτική Αττική από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, που έχουν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι οι επιδημιολόγοι.

Αυτό, που δεν θέλει να ομολογήσει η κυβέρνηση είναι ότι στις συγκεκριμένες περιοχές καταλυτικό ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού έχουν παίξει ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι Ρομά, που διαθέτουν στην Δυτική Αττική πολυάριθμους καταυλισμούς.

Το παραδέχτηκε και ο Κικίλιας
Την έντονη ανησυχία για την Δυτική Αττική της επιστημονικής ομάδας, που συμβουλεύει την κυβέρνηση, παραδέχτηκε δημόσια και ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, βάζοντας μάλιστα στο ίδιο κάδρο και πολλές περιοχές της Ελληνική επαρχίας. Για όλες αυτές τις περιοχές ο υπουργός υπαινίχθηκε σαφώς ότι η κυβέρνηση μελετάει τοπικά, ολικά, lockdown, με πολύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Μεταξύ των περιοχών, που βρίσκονται στο ‘κατακόκκινο’, λόγω κορωνοϊού, είναι και οι Δήμοι του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας και της Μάνδρας.

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε έκτακτη επίσκεψή του στην Δυτική Αττική τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του… Θα σφραγιστούν οι περιοχές ακόμη και από σπίτι σε σπίτι!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr