Πανικό έχει προκαλέσει στην Λαμία το γεγονός ότι το Γηροκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα». Πριν από λίγο καιρό, είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό μια υπάλληλος της μονάδας η οποία δεν εμφάνιζε συμπτώματα και προηγουμένως εργαζόταν κανονικά. Άμεσα, έγιναν έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν ακόμα 18 κρούσματα. Ωστόσο, τελευταία έγινε νέα σειρά μοριακών τεστ και τα αποτελέσματα προκάλεσαν πανικό αφού διαπιστώθηκε ότι νοσούν όλοι οι ηλικιωμένοι καθώς και έξι άτομα από το προσωπικό! Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας αναμένεται να αναζητήσει τους υπευθύνους, καθώς μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος δεν τηρήθηκαν όπως έπρεπε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Βόμβα» κορωνοϊού και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» κατήγγειλε ότι η ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού έχει οδηγήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο του ιδρύματος! Οπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Καταραχιάς, μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη βγήκαν θετικοί από τα τεστ 33 εργαζόμενοι!

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την αναβολή όλων των χειρουργείων, ενώ έχουν κλείσει και τα μισά τμήματα του νοσοκομείου. Μάλιστα, ο κ. Καταραχιάς κατήγγειλε και τη διοίκηση του νοσοκομείου που, αντί να ακούσει τα αιτήματα του προσωπικού, διέταξε ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή… βρέθηκαν θετικοί στον ιό! Όπως είπε, η διοίκηση έχει διακόψει την επικοινωνία με τους εργαζομένους και έχει απαγορέψει την ενημέρωσή τους από την επιτροπή λοιμωξιλόγων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr