Η απόφαση του Ερντογάν να κηρύξει persona non grata τους 10 πρεσβευτές που ζητούσαν την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά, έκανε έξαλλο τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Και δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει την απόφαση ρεζιλίκια, ενώ είπε ξεκάθαρα ότι ο σουλτάνος έχει… ψυχολογικά προβλήματα!

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία δεν έχει ξαναζήσει τέτοιο ρεζιλίκι, ούτε στον κόσμο έχει γίνει ξανά τέτοιο ρεζιλίκι. Η οικονομία έγινε άνω κάτω. Μπήκανε ξένοι γραφειοκράτες, δούλευαν μέρα νύχτα. Προσπάθησαν να αναδιπλώσουν το περιστατικό. Αυτό δείχνει ότι ένα κράτος δεν μπορεί να παραδίδεται στα χείλη ενός ανθρώπου. Αν παραδοθείτε, θα συναντήσετε κι άλλα τέτοια περίεργα φαινόμενα… Στην περίπτωση των πρεσβευτών, όλοι οι γραφειοκράτες του υπουργείου εξωτερικών κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το ατύχημα, δουλεύοντας 16 ώρες την ημέρα… Ειδικά η κρίση των πρεσβευτών έδειξε ότι η Τουρκία δεν κυβερνάται. Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση. Δεν μπορεί το κράτος να παραδοθεί σε κάποιον με ψυχιατρικά προβλήματα»!

Δεν είναι μόνο τα εξωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν, είναι κυρίως τα εσωτερικά που γιγαντώνονται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr