Ο υπουργός εξωτερικών εξέφρασε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, με την απάντηση του τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ!

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας έσπασε τις κομματικές οι άλλες σκοπιμότητες και είπε αυτό που σκέφτεται κάθε Έλληνας αλλά και κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πάνω στον πλανήτη.

Η Συνάντηση των δύο ανδρών έγινε πριν από την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο, όπου πάλι η Ευρώπη επέδειξε την ανικανότητα της και την υποκρισία της, έχοντας ως πρώτο θέμα στην ατζέντα την Λευκορωσία!

Εκεί λοιπόν ο Νίκος Δένδιας ήταν ξεκάθαρος. Αφού παρέθεσε αναλυτικά τις προκλήσεις μαζί με τις αποδείξεις της τουρκικής παραβιάσεις ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εθνικής κυριαρχίας, απαίτησε από το ΝΑΤΟ καταδίκη των δράσεων της Τουρκίας χωρίς αστερίσκους. Η απάντηση του Στόλτενμπεργκ που κινήθηκε στα ίδια πλαίσια των ίσων αποστάσεων, εξόργισε τον Έλληνα υπουργό ο οποίος καταφέρθηκε ευθέως κατά της υποκρισίας των εταίρων της συμμαχίας, η οποία καθίσταται τοξική για την ίδια τη συμμαχία.

Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έστω και μόνοι μας!
Μετά λοιπόν την επανειλημμένη άρνηση του Στόλτενμπεργκ να καταδικάσει ξεκάθαρα την Τουρκία, ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας.
Και για να μην αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, υπενθύμισε στον κύριο Στόλτενμπεργκ ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα σύνορα της, έστω και μόνη της. Παρά το ότι τα σύνορα της είναι και σύνορα της ΕΕ, σύνορα ενός κράτους – μέλους του ΝΑΤΟ

– διαφ –

Πηγή: europost.gr