Η κυβέρνηση επιμένει στα μέτρα υπέρ των εμβολίων ενώ δεν έχει στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους έναντι στην Όμικρον.
Έντονο προβληματισμό προκάλεσαν τα όσα είπε η Αθηνά Λινού για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων Όμικρον και Όμικρον 2.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, η κυβέρνηση κάνει σπασμωδικές κινήσεις και λαμβάνει μέτρα υπέρ του εμβολιασμού χωρίς να έχει αποδείξεις για την απόδοσή τους.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πού βρισκόμαστε, αφενός γιατί δεν έχουμε πραγματικά δεδομένα για το πόσοι νοσούν, αφετέρου, παίρνουμε μέτρα τα οποία είναι σπασμωδικά υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι για την Όμικρον 1 και Όμικρον 2 ο εμβολιασμός είναι τόσο αποδοτικός όσο ήταν και για τις προηγούμενες μεταλλάξεις και δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί ο κορωνοϊός» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρξει καινούργια μετάλλαξη στους επόμενες 2-3 μήνες θα υποχωρήσει, χωρίς να ξέρουμε με ποιο κόστος».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων οι θάνατοι στη χώρα μας αναμένεται ότι 2.000 με 3.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, ωστόσο σε δεν αποκλείεται, ανάλογα με το σύνολο των παραγόντων να φτάσουν και τις 8.000 με 10.000.

Όπως τόνισε η κα. Λινού το κύριο λάθος στην διαχείριση της πανδημίας είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στους εσωτερικούς χώρους: «Το κύριο λάθος είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε πως μεταφέρεται με αεροζόλ και επομένως πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τους κλειστούς χώρους».

Αναφορικά με την άρση των μέτρων και την είσοδο ταξιδιωτών χωρίς τεστ, η καθηγήτρια σχολίασε ότι «δεν ωφελεί, διότι το πιστοποιητικό δεν είναι πάντα ακριβές, οι συνθήκες αλλάζουν από μέρα σε μέρα και οι πληροφορίες που έχουμε τώρα μας φέρνουν πίσω στην ανάγκη προστασίας, για να μειώσουμε τα κρούσματα».

Πηγή: europost.gr