Δεν απέκλεισε τo ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε σχετική ερώτηση, ο καθηγητής απάντησε «ποτέ μην λες ποτέ», τονίζοντας πως θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα πανδημίας, τα οποία όμως κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλα θα είναι. «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας», σχολίασε, υποστηρίζοντας πως πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν πρώτα για τον εαυτό τους και έπειτα για το κοινωνικό σύνολο.

«Το εμβόλιο προστατεύει», κατέληξε, σε μία περίοδο που το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας έχει κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξηθεί κατά 28%, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Περιοχές αυξημένοι κινδύνου
Δέκα είναι οι περιοχές εντός Ελλάδος η οποίες ανησυχούν ιδιαιτέρως τους ειδικούς, καθώς παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα (Γρεβενά, Ημαθία, Μαγνησία) και υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία), με την Dr. Παπαευαγγέλου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Καθώς ο καιρός κρύωσε και κλειστήκαμε μέσα στα σπίτια μας, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού έχει σημαντικά αυξηθεί. Όλοι, νομίζω, θα παρατηρήσατε ότι φέτος το φθινόπωρο είναι λίγο διαφορετικό από το περσινό, καθώς όλο και κάποιος από το περιβάλλον μας εμφανίζει μια ίωση. Αυτό συμβαίνει γιατί η συμπεριφορά μας άλλαξε και προμηνύει ότι φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη», λέει η ίδια.

Τέλος, ανησυχία προκαλεί η κατάσταση σε Ξάνθη και Δράμα, καθώς έχουν κατά πολύ αυξηθεί οι νοσηλείες αλλά και τα ποσοστά θνητότητας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr