Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνομιλίας του με τους Αμερικανούς γερουσιαστές, είχε ισχυριστεί ότι χώρες όπως η Πολωνία είναι έτοιμες να του παράσχουν αεροσκάφη προκειμένου να μπορέσει να αμυνθεί στην Ρωσική εισβολή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, Ρ. Μενέντες, βγήκε και κάλεσε τις χώρες που διαθέτουν αεροσκάφη παλαιάς τεχνολογίας από την εποχή της σοβιετικής ένωσης, να τα προσφέρουν στην Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει να αποκρούσει τις αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσικής αεροπορίας. Προφανώς, επηρεασμένος από τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου.

Η Πολωνία όμως διέψευσε ότι προτίθεται να παράσχει οποιουδήποτε είδους αεροπορική στήριξη στην Ουκρανία και φυσικά δεν πρόκειται να της δώσει κανένα αεροσκάφος. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ζελένσκι στους Αμερικανούς γερουσιαστές.

Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι ο Ζελένσκι φαίνεται ότι εξαπάτησε τους γερουσιαστές, παρασέρνοντας τους, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες στον Ουκρανό Πρόεδρο.

Πηγή: europost.gr