Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δέχονται ασφυκτική πίεση με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%. Προβληματισμός συνεχίζει να απασχολεί τους ειδικούς τόσο για την Κοζάνη, όσο και για τη Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να αποφανθούν τι ακριβώς πρέπει να γίνει, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σημειώνεται αύξηση τόσο στον αριθμό των νοσηλευομένων, όσο και των διασωληνωμένων.

Στην Κοζάνη βρίσκονται από το πρωί ο καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος και η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χαράλαμπος Γώγος ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ υπογράμμισε ότι όλα τα δεδομένα εξετάζονται, καθώς τους προκαλεί ερωτηματικά γιατί η περιοχή παρουσιάζει συνεχώς υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη θα μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ώστε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου με παραχώρηση επιπλέον κλινών, τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος» και «Άγιος Δημήτριος» να μετατραπούν αποκλειστικά σε Covid, να αυξηθούν οι απλές κλίνες COVID και ΜΕΘ και να ενεργοποιηθεί και ο ιδιωτικός τομέας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr