Θετικός στον κορωνοϊό είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- 48χρόνος πρόεδρος Πρωτοδικών των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, ο οποίος μάλιστα από την 1η Οκτωβρίου 2020 αναλαμβάνει νέα καθήκοντα, μετά τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στα δικαστήρια της χώρας.

Την ίδια στιγμή σε άτυπη καραντίνα βρίσκεται μικρός αριθμός Διοικητικών Δικαστών, οι οποίοι είχαν έρθει σε στενή επαφή με τον πρόεδρο Πρωτοδικών Δ.Δ. που προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ η σύζυγός του δικαστή που νοσεί είναι επίσης δικαστής στα Πολιτικά Δικαστήρια και υπηρετεί με το βαθμό του Εφέτη στην Αθήνα (Ε΄ Τμήμα) και είναι άγνωστο εάν βρίσκεται σε καραντίνα.

Οι δικαστές που βρίσκονται σε άτυπη καραντίνα είναι ο 64χρόνος γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, μια 61χρόνη πρόεδρος Εφετών των Δ.Δ. και σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης από τον περασμένο Ιούλιο και ένας 48χρόνος Εφέτης Δ.Δ.

Όπως λένε Διοικητικοί Δικαστές, ο προσβληθείς πρόεδρος Πρωτοδικών το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό συναδέλφων του, είχε ανταλλάξει χειραψίες, είχε έρθει σε εναγκαλισμούς και είχε παραστεί σε συνεστιάσεις.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό το υπουργείο Δικαιοσύνης και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Πάντως, το γεγονός είναι γνωστό, τουλάχιστον, από την περασμένη Παρασκευή στην διοίκηση του Πρωτοδικείου και μέχρι στιγμής αφενός κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την προστασία των λοιπών δικαστών (Διοικητικών και Πολιτικών), καθώς μάλιστα η σύζυγος του προσβληθέντα από COVID-19 είναι δικαστής των πολιτικών δικαστηρίων της Πρωτεύουσας, αφετέρου δεν έχουν απολυμανθεί οι χώροι του Διοικητικού Πρωτοδικείου, κ.λπ., μετά την εμφάνιση του περιστατικού. Ούτε έχει γίνει ιχνηλάτηση του δικαστή που έχει προσβληθεί.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών Εφέτης Δ.Δ. Νικόλαος Πανταζής σε μια λιτή ανακοίνωσή του, αναφέρει εμμέσως το περιστατικό χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις και επισημαίνει:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά τη διαπίστωση κρούσματος COVID-19 σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr