Στην Αθήνα βρισκόταν πριν από λίγο καιρό ο Σουηδός, ο μένει και εργάζεται στα Χανιά και βρέθηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες πληροφορίες ο 21χρονος είχε εμφανίσει συμπτώματα ήδη από την Αθήνα, όπου και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Το ερώτημα πλέον είναι, αν από όταν βρέθηκε θετικός στην Αθήνα, τήρησε την 14ημερη καραντίνα που προβλέπεται ή αν αγνόησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ταξίδεψε στην Κρήτη όντας φορέας του ιού.

Πάντως, η ιχνηλάτηση επαφών του 21χρονου με καταγωγή από τη Σουηδία, ξεκίνησε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός εργάζεται σε εταιρεία Τηλεπικοινωνίων και λόγω της φύσης της δουλειάς του ερχόταν σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Ο 21χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα που χαρακτηρίζονται ήπια. «Ο 20χρονος ήρθε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και οι γιατροί του πήραν δείγμα για να εξεταστεί για κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι θετικός και αυτήν την ώρα νοσηλεύεται στην μονάδα Covid-19. Ευτυχώς έχει πολύ καλή οξυγόνωση και είναι απύρετος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας.

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη, εδώ και καιρό δεν αναφέρονταν κρούσματα κορωνοϊόύ και πρόκειται για το πρώτο που εντοπίζεται μετά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Πηγή: europost.gr