Απαγόρευση του σκευάσματος («εμβολίου») mRNA της αμερικανικής εταιρείας Moderna (ίδιου ακριβώς με το σκεύασμα Pfizer/BioNTech με κάποιες διαφορές ως προς την δραστική ουσία), συστήνει εκτάκτως η αρμόδια Υγειονομική Αρχή της Γαλλίας (HAS) για τους πολίτες κάτω των 30 ετών μετά τα συνεχή περιστατικά θανάτων και εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήδη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, διότι το συγκεκριμένο εμβόλιο χορηγείται στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε, χωρίς ηλικιακό περιορισμό και έχει χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάτω των 30 ετών και στην Ελλάδα!

Ενώ η τεχνολογία mRNA στην οποία βασίζεται, θεωρούνταν στην Γαλλία «ασφαλής» τώρα τα αναθεωρημένα στοιχεία από τους θανάτους και τις παρενέργειες, έκαναν το Παρίσι να το απαγορεύσει με έκτακτη οδηγία!

Η Ανώτατη Αρχή Υγείας (HAS) της Γαλλίας, η οποία παρέχει συμβουλές για τον τομέα της υγείας, αλλά δεν έχει την αρμοδιότητα να απαγορεύει ή να δίνει άδεια σε φάρμακα και σκευάσματα, αναφέρεται με σαφήνεια σε κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας, βασιζόμενη σε πρόσφατα στοιχεία για το εμβόλιο της Moderna και σε μια Γαλλική έρευνα που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα.

«Στον πληθυσμό ηλικίας κάτω των 30 ετών ο κίνδυνος αυτός είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από Spikevax της Moderna», ανέφερε η HAS.

Οι Αρχές σε άλλες χώρες -περιλαμβανομένων του Καναδά, της Φινλανδίας και της Σουηδίας– έχουν υιοθετήσει μια επιφυλακτική στάση απέναντι στο Spikevax λόγω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά μεταξύ των νέων.

Mάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, το σκεύασμα της Moderna θα διατίθεται στην Ελλάδα και για την… τρίτη δόση!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr