Τη νομική οδό είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά της βόρειας Ελλάδας με τα περιστατικά κορωνοϊού.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου και καλεί όλες τις ενώσεις νοσοκομειακών ιατρών της χώρας να στείλουν άμεσα, εντός δέκα ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, την αντιποίηση ειδικοτήτων, την υποθεραπεία ασθενών, τις ΜΕΘ (προδιαγραφές, προσωπικό κ.λπ.) και ό,τι άλλο στοιχείο κρίνουν σκόπιμο.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, είχε τονιστεί έγκαιρα -από τον περασμένο Οκτώβριο- η δραματικότητα της κατάστασης στα νοσοκομεία ιδιαίτερα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και είχαν απαιτήσει επειγόντως τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

«Η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που απαιτούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση, με χιλιάδες θανάτους και με άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω αυτών των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές» τονίζει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει: «Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη, προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από τη μία αποκαλούν “ψεύτες” σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν σε αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων για την ατελή περίθαλψη και υποθεραπεία πολλών ασθενών, δηλαδή για την οφειλόμενη στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εκτόξευση της θνητότητας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr