Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί σχετικά με τους εμβολιασμούς προχώρησε ο επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, σερ Άντριου Πόλαρντ.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σερ Άντριου Πόλαρντ, μίλησε για το ενδεχόμενο

της τέταρτης δόσης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, λέγοντας πως δεν γίνεται κάθε έξι μήνες ο άνθρωπος να λαμβάνει αναμνηστικές δόσεις.
O σερ Πόλαρντ σε συνέντευξή του στην Telegraph ανέφερε πως η τέταρτη δόση των εμβολίων για τον κορονοϊό δεν θα πρέπει να χορηγείται μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, προειδοποιώντας πως οι ενισχυτικές δόσεις κάθε έξι μήνες «δεν είναι βιώσιμες».

Επιπλέον, ο καθηγητής τόνισε πως θα πρέπει να στοχεύσουμε τους ευάλωτους στο μέλλον, αντί να δίνουμε ενισχυτικές δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών, σημειώνοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχει νόημα να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όλες τις μολύνσεις» και πως «κάποια στιγμή, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει».

Η παραπληροφόρηση για το εμβόλιο της AstraZeneca
Μεταξύ άλλων, ο σερ Πόλαρντ, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως η «παραπληροφόρηση» θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

O καθηγητής τόνισε ότι οι αναφορές Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τους κινδύνους που πηγάζουν από το εμβόλιο της AstraZeneca, θα ήταν «πολύ πιθανό» να κοστίσει ζωές στην Αφρική.

Συγκεκριμένα ο σερ Πόλαρντ είπε: «Η παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι να αρρώστησαν σοβαρά και να πέθαναν λόγω παραπληροφόρησης για τα εμβόλια. Μέρος της παραπληροφόρησης προήλθε σκόπιμα από άτομα κατά των εμβολιασμών και άλλες προήλθαν από ακούσιες συνέπειες σχολίων από πολιτικούς. Ας πούμε απλώς ότι τα σχόλια που έγιναν στην ηπειρωτική Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική».

Πηγή: europost.gr