– διαφ. –

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζομένους στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για μαζικότητα κρουσμάτων σε συγκεκριμένα νοσοκομεία της χώρας, με προεξάρχοντα αυτά της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Γεννηματά), αλλά και στη Λάρισα και στη Νίκαια.

Αλλά νέα τέσσερα κρούσματα προστέθηκαν στη λίστα των υγειονομικών που είναι θετικοί στον ιό COVID-19, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 94.
Την Πέμπτη (27/08) εντοπίστηκαν δύο νοσηλεύτριες στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, μία νοσηλεύτρια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» κι ένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Οι εργαζόμενες ήταν όλες ασυμπτωματικές, όπως και η πλειοψηφία των υγειονομικών που έχουν βρεθεί θετικοί.

«Οι ασυμπτωματικοί συνάδελφοι και νοσηλευόμενοι ασθενείς που ξεφεύγουν και νοσηλεύονται ως γενικά περιστατικά εν αγνοία τους γίνονται εστίες ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Η απόφαση για τεστ κορονωϊού στους συναδέλφους που επιστρέφουν από άδεια είναι ημιτελής», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Όπως προσθέτει, τα τεστ στους υγειονομικούς γίνονται ύστερα από ραντεβού που κλείνεται σε μία εβδομάδα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δέκα ημέρες. Εν τω μεταξύ, εργάζονται κανονικά.

«Όταν νοσεί ένας που επιστρέφει από άδεια και είναι ασυμπτωματικός ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Ασθενείς εισάγονται ως γενικά περιστατικά, λαμβάνεται δείγμα και βγαίνουν θετικοί μετά τέσσερις ημέρες λόγω έλλειψης μοριακών αναλυτών και διασπείρουν τον ιό σε ασθενείς και προσωπικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για να προσθέσει πως σε κάποια νοσοκομεία δεν κάνουν τεστ στους εργαζόμενους που επιστρέφουν από άδεια λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και μοριακών αναλυτών.

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr