Η πρώτη αντίδραση από τη Ρωσία για την απόφαση Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί δεν είναι αυτή που ίσως να περίμεναν οι απανταχού Χριστιανοί, ιδίως οι Ορθόδοξοι.

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

Όπως φαίνεται οι δεσμοί του Πούτιν με τον Ερντογάν είναι τόσο σφιχτοί όσο ποτέ και τίποτε δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Πηγή: europost.gr