Περιπλέκεται η υπόθεση γύρω από το θρίλερ της Πάτρας, την ώρα που αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, η οποία έφυγε τελευταία.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, με την προσοχή να «πέφτει» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε η 3,5 ετών Μαλένα, μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η γιατρός η οποία έζησε τον θάνατο του μικρού κοριτσιού τον Απρίλιο του 2019, υποστηρίζει ότι η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε σχεδόν 5 λεπτά να ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το παιδί της.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γιατρού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση της μητέρας η οποία κάνει λόγο για αδράνεια και έλλειψη γνώσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλοι έδρασαν άμεσα: «Οι γιατροί ήταν σε δωμάτιο άλλου ασθενούς. Εκεί τους βρήκε η μητέρα της Μαλένας, που περιγράφει ότι τους έψαχνε. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδρασαν άμεσα, παρότι όταν τους κάλεσε η μητέρα το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Ήταν μελανό, είχε μυδρίαση και δεν είχε σφυγμό» κατέθεσε η γιατρός.

Μάλιστα οι γιατροί που εκείνη τη μέρα προσπάθησαν να σώσουν το παιδί, κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι η μητέρα δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να επαναφέρει το παιδί της, ή να το κουνήσει με κάποιο τρόπο: «Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η ίδια προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί της. Ήταν σε τέτοια θέση, σαν να μην το άγγιξε καθόλου. Αυτό μου είπαν οι συνάδελφοι. Ούτε βέβαια και η ίδια ποτέ ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε μόνη της να το επαναφέρει» δήλωσε η γιατρός.

Τι αναφέρει η μητέρα
Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα περιέγραψε ότι είδε το παιδί να πεθαίνει μπροστά της και έτρεξε να βρει τους γιατρούς: «Της μίλησα, της φώναξα «Μαλένα, Μαλένα» της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα «τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν «ησύχασε δεν είναι τίποτα» τους λέω «τρέξτε» και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε η 33χρονη στην κατάθεσή της και συνέχισε: «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: «τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις; Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαϊα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν».

Το σχόλιο της γιατρού η οποία επέμεινε να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη μικρή ήταν ότι: «Ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, μη αναμενόμενος και πρέπει να διερευνηθεί».

Γιατροί: «Απαθής» η συμπερριφορά της μητέρας όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, οι γιατροί που παρακολούθησαν την 9χρονη Τζωρτζίνα η οποία έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, χαρακτήρισαν «αργοπορημένη και υποτονική» την αντίδραση της μητέρας η οποία είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο, λέγοντας ότι είναι έγκυος λίγων εβδομάδων.

«Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή σε μας η Τζωρτζίνα, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021 και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά, χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έλθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν συνήθως για να ζητήσουν αλλαγή ορού, νέα σεντόνια ή κάτι γενικά απλό. Όταν πήγε η νοσοκόμα προς το δωμάτιό της, εκείνη βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών, λέγοντας ‘ελάτε να δείτε τι κάνει η Τζωρτζίνα’. Και αυτή η ηρεμία. ενώ είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες», επισημαίνουν οι γιατροί και προσθέτουν:

«Καταλάβαμε ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει, όταν άρχιζε να φωνάζει έντρομη, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, η νοσοκόμα που της είχε χτυπήσει το κουδούνι και είδε μελανιασμένο το παιδί. Φαίνεται να υπήρξε και αργοπορημένη ενημέρωσή μας, γιατί το μηχάνημα που υπήρχε στο παιδί θα είχε χτυπήσει όταν έπεφταν οι σφυγμοί του, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση» ανέφεραν σύμφωνα με την εκπομπή.

Πηγή: europost.gr