Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις που εκδηλώθηκαν στη Βηρυτό, την Τρίτη (04/08).

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Καταέμπ, Ναζάρ Νατζαριάν, έχασε τη ζωή του μετά τις εκρήξεις, που ισοπέδωσαν σημαντικό μέρος της πόλης. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος των Φαλαγγιτών διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, αλλά λίγο αργότερα κατέληξε.

διαφ.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Μαρουάν Αμπούντ, οι εκρήξεις στο λιμάνι συγκρίνονται με την πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα το 1945. Τόσο μεγάλη ήταν η ισχύ τους. Σύμφωνα, δε, με τους σεισμολόγους ήταν ισοδύναμες με σεισμό 4,5 ρίχτερ.

Σοβαρά τραυματισμένοι μέλη του πληρώματος πλοίου της UNIFIL και μέλη της γερμανικής πρεσβείας

διαφ.

Μέλη του πληρώματος πλοίου της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), άγνωστης μέχρι στιγμής εθνικότητας, που βρισκόταν «δεμένο» στο λιμάνι της Βηρυτού, τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που συγκλόνισαν την λιβανέζικη πρωτεύουσα χθες Τρίτη, ανακοίνωσε η διοίκηση της αποστολής αυτής του ΟΗΕ.

Πολλοί από το πλήρωμα «τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στα κοντινότερα νοσοκομεία», ενημέρωσε η UNIFIL σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο επικεφαλής της αποστολής υποστράτηγος Στέφανο Ντελ Κολ τόνισε ότι η Δύναμη στέκει «στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησης του Λιβάνου σε αυτή τη δύσκολη ώρα» και είναι «έτοιμη να βοηθήσει».

Επίσης μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Γερμανίας στον Λίβανο τραυματίστηκαν στις ισχυρές εκρήξεις, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε επίσης τραυματίες μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας. Λαμβανομένων υπόψη των εκτεταμένων ζημιών στην αστική ζώνη της Βηρυτού, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε προς το παρόν το ενδεχόμενο και άλλοι Γερμανοί υπήκοοι να είναι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών», εξηγείται σε ανακοίνωση της γερμανικής διπλωματίας.

Πηγή: europost.gr