Ένα τεθωρακισμένο όχημα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρέσυρε μια πεντάχρονη στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα, μετέδωσε το πρακτορείο Mezopotamya.

Τα ανατριχιαστικά πλάνα από κάμερα ασφαλείας έδειξαν ένα όχημα τύπου Akrep να κινείται σε στενούς δρόμους της περιοχής Βιρανσεχίρ. Ο οδηγός δεν σταμάτησε έγκαιρα για να αποφύγει το παιδί που πετάχτηκε στο δρόμο.

Το κοριτσάκι πήγε στο νοσοκομείο με τέσσερα κατάγματα στα πόδια, αλλά ζωντανό. Ο πατέρας της μίλησε στο Mezopotamya, λέγοντας ότι θα αναρρώσει με πλατινένια εμφυτεύματα που θα της τοποθετηθούν στα πόδια.

Η βουλευτής του Φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Αϊσέ Σουρούτσου, σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, είπε ότι τέτοια επεισόδια είναι πολυσύχναστα σε πόλεις και κωμοπόλεις με κουρδική πλειοψηφία και ότι τα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας που ευθύνονται για τους τραυματισμούς και τους θανάτους αμάχων, μένουν ατιμώρητα. Ζήτησε μάλιστα την απαγόρευση των τεθωρακισμένων οχημάτων σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 από την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD), στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ με πλειοψηφία Κούρδους, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τεθωρακισμένα οχήματα. Δεκαέξι από αυτούς ήταν ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr