Μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους στρατιώτες δίνονται από το πρωί της Παρασκευής στα προάστια του Κιέβου. Μάλιστα υπήρξαν δύο περιστατικά όπου Ρώσοι φέρεται να λειτούργησαν ως σαμποτέρ. Το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται μπροστά από πολυκατοικία στο Obolon στα βόρεια του Κιέβου.

Σε πλάνα που έχουν τραβηχτεί από διαμέρισμα της πολυκατοικίας δύο Ρώσοι που φέρεται να είναι σαμποτέρ εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από ουκρανικά πυρά δευτερόλεπτα αφότου έκλεψαν ένα φορτηγό του στρατού της Ουκρανίας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το φορτηγό που μετέφερε στο πίσω μέρος του ένα πολυβόλο κινούνταν στο υπαίθριο πάρκινγκ. Οι δύο επιβάτες έχοντας καμουφλαρισμένα τα χαρακτηριστικά τους δέχθηκαν τα ουκρανικά πυρά και λίγο αργότερα κατέληξαν. Λίγο μετά και ενώ οι πυροβολισμοί συνεχίζονται πλησιάζει προς το μέρος τους ένας Ουκρανός στρατιώτης και διαπιστώνει τον θάνατό τους.

Το δεύτερο περιστατικό διαδραματίστηκε την ώρα που τα πυρά «έσκιζαν» τον αέρα και ένα τανκ συνέθλιβε αυτοκίνητο που περνούσε δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ. Ο ηλικιωμένος οδηγός σώθηκε από θαύμα και απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του έπειτα από λίγη ώρα χάρη στη βοήθεια διασωστών αλλά και πολιτών που περνούσαν από το σημείο. Μάλιστα για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό χρησιμοποίησαν λοστούς και τσεκούρια.

Αν και αρχικά τα δύο περιστατικά θεωρήθηκαν ότι δεν είχαν σχέση μεταξύ τους αργότερα προέκυψε ότι αποτελούσαν μέρος της ίδιας σύγκρουσης.

Πηγή: europost.gr