Το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει τον τραυματισμό του εποχικού πυροσβέστη στο χέρι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους μπροστά από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας δημοσίευσαν οι εποχικοί πυροσβέστες στη σελίδα τους στο Facebook.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι πυροσβέστες, ο συνάδελφός τους τραυματίστηκε στο χέρι από μία κροτίδα των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίο χρησιμοποίησαν κρότου λάμψης και χημικά κατά των διαδηλωτών, ενώ έριξαν νερό εναντίον τους με την αύρα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση για τον τραυματισμό: «Σχετικά με τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Βαθύς τραυματισμός στο χέρι και καυτηριασμός παλάμης. Τα ράμματα δεν πιάνουν και μπήκε χειρουργείο. Πολλοί συνάδελφοι με προβλήματα ακοής λόγω της εκτεταμένης ρίψης χειροβομβίδων κρότου λάμψης».

Ο πυροσβέστης παραμένει στο χειρουργείο, έχει βαθύ τραύμα στην παλάμη και αναμένεται να μείνει όλο το βράδυ στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Mega.

Δείτε το βίντεο με τον τραυματισμό (προσοχή περιέχει σκληρές εικόνες):

Και δεύτερος πυροσβέστης στο νοσοκομείο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο νοσοκομείο μετέβη και δεύτερος πυροσβέστης που συμμετείχε στην κινητοποίηση, ο οποίος κατήγγειλε ότι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης πολύ κοντά του με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα στην ακοή.

Ο άνδρας υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ και για τα δύο περιστατικά αναμένεται να διαταχθεί διοικητική διερεύνηση.

Πώς ξεκίνησε η ένταση
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, η τροχαία έκλεισε την Κηφισίας και στα δύο ρεύματα. Η ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους πυροσβέστες από τον δρόμο, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν και την αύρα, ρίχνοντας νερό κατά πάνω τους, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr