Ο νεαρός και άπειρος πιλότος, μετά από λάθος χειρισμό, έπεσε σε κατοικημένο σημείο μέσα στην Πρώτη Σερρών. Προς το παρόν παραμένει στο νοσοκομείο νοσηλευμένος με τραύματα στο κεφάλι και στην κνήμη, αλλά εκτός κινδύνου, καθώς, ως εκ θαύματος, τραυματίστηκε ελαφρά.

Από τύχη μάλιστα δεν υπήρξαν κι άλλοι τραυματισμοί ή α κόμη και θύματα, καθώς το αεροσκάφος έπεσε πρώτα σε πλάτανο και στην συνέχεια πάνω σε σπίτι, νωρίς το πρωί.

διαφ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από κάμερα ασφαλείας δίπλα από τον τόπο του ατυχήματος και το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega, διακρίνεται ο πλάτανος που πέφτει ενώ δύο γυναίκες κάθονται μερικά μέτρα πιο δίπλα και πετάγονται έντρομες και την ίδια στιγμή ένα αυτοκίνητο περνά από το σημείο την ώρα της πρόσκρουσης. Οπως έλεγαν κάτοικοι μετά το ατύχημα, ήταν σημαντικό το ότι το ατύχημα έγινε νωρίς το πρωί και δεν υπήρχε περισσότερος κόσμος στο σημείο.

Βίντεο: Η στιγμή που πέφτει στον πλάτανο και μετά στο σπίτι το αεροπλάνο στις Σέρρες

διαφ.

Με ταξί στο νοσοκομείο ο πιλότος
«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο οποίος επεσήμανε πως στο σημείο δεν έφτασε ασθενοφόρο για να παραλάβει τον τραυματία πιλότο, καθώς η περιοχή δεν είχε διαθέσιμο όχημα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ταξί στο νοσοκομείο.

Το αεροσκάφος έπεσε λίγα μέτρα μακριά από τη μητέρα του πιλότου

Το αεροσκάφος έπεσε σε κεντρικό σημείο της Πρώτης Σερρών, λίγα μέτρα μακριά μάλιστα από τον χώρο εργασίας της μητέρας του πιλότου! Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο γυναίκες να τρέχουν προς το μέρος του αεροσκάφους μόλις αυτό συνετρίβη, με γείτονες να λένε στις κάμερες πως η μία γυναίκα από τις δύο γυναίκες που έτρεξε αμέσως στο σημείο, ήταν η μητέρα του 19χρονου, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, καθώς είδε τον γιο της να έχει πεταχτεί έξω από το αεροσκάφος, αλλά ευτυχώς όχι με σοβαρά τραύματα.

Το ατύχημα έγινε το πρωί της Δευτέρας στις 9:20, όταν ο νεαρός χειριστής του αεροσκάφους χτύπησε με το φτερό του το δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση πάνω σε σπίτι. Πετούσε χαμηλά και από δικό του λάθος, όπως όλα δείχνουν, έγινε το ατύχημα. Η απειρία του, σε συνδυασμό με τον νεανικό ενθουσιασμό του, φαίνεται πως οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα καθώς ο 19χρονος δεν είχε πολλές πτήσεις στο ενεργητικό του. Οι επικίνδυνοι ελιγμοί που έκανε, οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα και τον τραυματισμό του.

Πηγή: europost.gr