Οι δύο φωτοβολίδες που εκτοξεύτηκαν στο Άνω Δασκαλείο Κερατέας, σε κατοικημένη περιοχή με χαμηλή βλάστηση, είναι σύμφωνα με τους κατοίκους η αιτία πυρκαγιάς που ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης στην Κερατέα.

Καταγγέλλουν σχέδιο εμπρησμού. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού που έγινε χτες. Έγινε με δύο φωτοβολίδες από έναν πεζό στα 100 μέτρα από εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έριξε δύο φωτοβολίδες, οι οποίες εκτοξεύτηκαν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ώστε οι κάτοικοι να μην αντιληφθούν άμεσα τη φωτιά και ενημερώσουν την πυροσβεστική εγκαίρως.

«Αυτό που θέλω να τονίζω είναι πως κάποιοι θέλανε νεκρούς χτες το βράδυ, 02:00 η ώρα τη νύχτα που οι άνθρωποι είναι μέσα στα σπίτια τους και κοιμούνται να βγάζεις φωτιά 30 μέτρα μέσα στον οικισμό μέσα στα σπίτια είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει αν δούμε τι γίνεται από πίσω» πρόσθεσε κάτοικος.

Στο σημείο μετέβησαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, κύκλωσαν το σημείο όπου βρισκόταν η φωτιά και αφού έδωσαν μάχη με τις φλόγες, όλο το βράδυ, την έθεσαν υπό έλεγχο.

Η φωτιά έφτασε στα σπίτια και σε κάποια από αυτά προκλήθηκαν ζημιές, με κατεστραμμένες στέγες και πέργκολες. Οχήματα της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο καθώς στην περιοχή πνέει δυνατός αέρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr