Συγκλονίζει βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας και δείχνει την αιματηρή κατάληξη που είχε μία επιχείρηση της αστυνομίας στη χώρα για τη σύλληψη 31χρονου τον οποίο χαρακτήριζαν ως «τρομοκράτη».

Στην επιχείρηση σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ο 31χρονος Αντρέι Ζέλτσερ ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία.

Η KGB σε δήλωσή της δεν προσδιόρισε τον άνδρα με το όνομα του ή το επάγγελμά του, αλλά τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη» -όρο που χρησιμοποιεί συχνά για να περιγράψει τους διαδηλωτές και εκείνους που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του αυταρχικού προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε -χωρίς, όμως, να έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του- από ανεξάρτητη πηγή φαίνεται η στιγμή της θανατηφόρας ανταλλαγής πυρών.

Όπως φαίνεται οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν στο διαμέρισμα στο οποίο βρίσκεται ταμπουρωμένος ο 31χρονος, ο οποίος κρατάει στα χέρια του μια καραμπίνα. Όταν οι αστυνομικοί μπαίνουν στο διαμέρισμα ο 31χρονος φαίνεται να πυροβολεί τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό με τους συναδέλφους του να απαντούν στα πυρά και να σκοτώνουν τον άνδρα που ήθελα να συλλάβουν.

Η μητέρα της συντρόφου του Ζέλτσερ που ήταν παρούσα στο περιστατικό δήλωσε στο Nasha Niva ότι ο 31χρονος δεν ήταν τρομοκράτης. «Δεν μπορώ να πω πολλά, είμαι σοκαρισμένη, δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Ο Αντρέι ήταν ένα πολύ καλό άτομο, ένας θαυμάσιος γαμπρός. Αν ήταν τρομοκράτης; Ασφαλώς και όχι» δήλωσε η γυναίκα για τον 31χρονο που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στη Λευκορωσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr