Το δραματικό βίντεο που κατέγραψε κάμερα, η οποία ήταν τοποθετημένη στο στήθος αστυνομικού, και δείχνει τη στιγμή που ένας 18χρονος μαύρος άντρας πυροβολείται και, τελικά, σκοτώνεται από πυρά ενός αξιωματικού, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η αστυνομία της Ουάσινγκτον.

– Advertisement –

Κατά τη διάρκεια του νέου τραγικού περιστατικού της Τετάρτης, ο νεαρός Ντον Κάι πυροβολήθηκε μία φορά στο στήθος και αργότερα κηρύχθηκε νεκρός σε τοπικό νοσοκομείο.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Το Μητροπολιτικό Τμήμα της αστυνομίας ανέφερε ότι οι αξιωματικοί ανταποκρίθηκαν για ένα περιστατικό στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, σχετικά με αναφορές για την παρουσία ενός άνδρα με όπλο, στην περιοχή.

Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να κατευθύνονται σε ένα παρκαρισμένο όχημα όπου κάθονται ο Κέι και ένας άλλος άντρας – πριν και οι δύο ξεκινήσουν να τρέχουν. Ο Κέι, φορώντας σκούρα τζιν και λευκή μπλούζα, φαίνεται να κρατάει ένα αντικείμενο στο χέρι του, καθώς γυρίζει και βλέπει τον αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβολεί μια φορά στο στήθος.

Ο 18χρονος πέφτει στο έδαφος και ακούγεται να φωνάζει, σφίγγοντας το στήθος του, ενώ το πουκάμισό του έχει γεμίσει με αίμα. Ο αξιωματικός στη συνέχεια αρχίζει να ψάχνει το όπλο που του είπαν ότι κρατούσε ο Κέι και το βρίσκει, έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, λέγοντας «Το βρήκα, αυτό ήταν που κρατούσε».

– διαφ –

Πηγή: europost.gr