Έντρομη και μουδιασμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά πριν από το τραγικό δυστύχημα στη Βοιωτία, όπου σκοτώθηκε 56χρονος σε «πτήση νυχτερίδας», με wingsuit.

Τα πλάνα από το οπτικό υλικό συγκλονίζουν καθώς φαίνεται ξεκάθαρα η δύσβατη περιοχή, όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος του χειριστή του extreme σπορ, το οποίο έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 276 ανθρώπους παγκοσμίως απο το 1981 έως σήμερα.

Στην πετρώδη έκταση, όπως απεικονίζεται στο βίντεο, είναι ορατή η στολή με τα φτερά που καλύπτει τη σορό του έμπειρου αεροπτεριστή. Ο άτυχος άντρας είχε 100 πτήσεις στο ενεργητικό του.

Μετά την τραγική εξέλιξη, ντόπιοι εθελοντές διασώστες επιχείρησαν μέσω του δρόμου να προσεγγίσουν το σημείο ώστε να ανασύρουν τη σορό, και στη συνέχεια από αέρος ανέλαβαν το έργο άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται πως υπήρχε και δεύτερος αεροπτεριστής, ο οποίος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Τα αίτια του δυστυχήματος εκτιμάται ότι προήλθαν από λάθος χειρισμό.

Την ανακοίνωση για το δυστύχημα έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού του ο δήμαρχος Διστόμου, Γιάννης Στάθας, ο οποίος βρέθηκε πρώτος στο σημείο μαζί με τους συνεργάτες του για να συνδράμουν στις έρευνες.

Την ιστορία, το wingsuit, αναπτύχθηκε στα τέλη του ’90, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα extreme sports στο κόσμο.

Πηγή/Βίντεο: protothema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr