Ενα βίντεο γροθιά στο στομάχι, στο οποίο τέσσερις μαθήτριες γυμνασίου έχουν βρει «καταφύγιο» σε έναν δρόμο στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και κάνουν χρήση ναρκωτικών, είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη!

Το ανατριχιαστικό βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στις 8.45 το πρωί της περασμένης Τετάρτης και στο οποίο οι νεαρές κοπέλες εμφανίζονται με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κέρκυρα Σήμερα» από την εκδότρια Χριστίνα Χονδρογιάννη. Οπως τονίζει, στόχος της δημοσιοποίησης δεν είναι «για να εκτεθούν οι μαθητές ούτε για τα κλικ», αλλά γιατί «ενδεχομένως οι γονείς, εάν το δουν, να μπορέσουν να καταλάβουν τη φιγούρα του δικού τους παιδιού και εγκαίρως να επέμβουν για να το σώσουν. Μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν οι δομές, μπορεί κάποιος καθηγητής να μπει αύριο στις αίθουσες, να αγνοήσει την ύλη και να μιλήσει στην ψυχή των μικρών αυτών παιδιών που χρειάζονται στήριξη, μπορεί να δει κάποιος αυτό το βίντεο και να επιστρέψει σπίτι του και να μιλήσει στα παιδιά του».

Η χρήση ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών ενδέχεται να αρχίζει ακόμη και από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών, ενώ η μέση ηλικία της συστηματική χρήσης είναι τα 15 έτη, όπως αναφέρει ο ψυχολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Απεξάρτησης «Διάπλους» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Ηλίας Μιχαλαρέας. Η χρήση μπορεί να αρχίσει από εισπνεόμενες ουσίες και κάνναβη και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα πιο σκληρά ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλαρέα, είναι σημαντικό οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα να απευθύνονται σε οργανωμένες δομές πρόληψης και απεξάρτησης, όταν εντοπίσουν το πρόβλημα χρήσης, για την έγκαιρη αντιμετώπισή του.

Πηγή: europost.gr