«Κόβει» την ανάσα το βίντεο που καταγράφει την άγρια κακοποίηση ενός παιδιού μέσα σε Κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική.

Όπως φαίνεται στο απόσπασμα από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα το ethnos.gr, ένας φυσικοθεραπευτής ο οποίος εργαζόταν στο συγκεκριμένο Κέντρο κλώτσησε με δύναμη στο πρόσωπο ένα ανήλικο αγοράκι, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά έπαιζαν στον χώρο. Μάλιστα, οι εργαζόμενες εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν μπροστά παρέμειναν ατάραχες και καμία δεν επενέβη στην αποτρόπαια πράξη.

Το παιδί σωριάστηκε κάτω και στη συνέχεια ο ίδιος διακρίνεται να τον σέρνει. Καμία από τις εκπαιδευτικούς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει, ενώ μια από τις δύο φαίνεται να τον πλησιάζει λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Το περιστατικό όπως αναφέρει το ρεπορτάζ σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2019, ενώ η διευθύντρια επιβεβαίωσε το περιστατικό. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr μετά από το περιστατικό ο φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του. Η ίδια μάλιστα κατήγγειλε την πράξη του στις αρχές 18 μήνες μετά, όταν έμαθε ότι ο συγκεκριμένος έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εξακολουθεί να είναι μέχρι αυτή την ώρα μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και να εργάζεται.

Πηγή: europost.gr