Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), δηλαδή λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ώρα Αμερικής, βγήκε από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και επιβιβάστηκε στο Προεδρικό ελικόπτερο για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Μπορεί μεν το βάδισμα του Αμερικανού Προέδρου, κατά την έξοδό του, να μην ήταν τόσο ζωηρό όπως το συνηθίζει, αλλά ο ίδιος έδειχνε χαρούμενος, που πήρε εξιτήριο και θα είναι σε θέση να επιστρέψει σταδιακά στα καθήκοντά του.

«Μη φοβόσαστε τον κορωνοϊό, έχουμε κάνει θαυμάσια δουλειά στις ΗΠΑ για την καταπολέμησή του… Αισθάνομαι καλύτερα απ’ ό,τι αισθανόμουνα όταν ήμουν 20 ετών», δήλωσε -μεταξύ των άλλων- εξερχόμενος ο Τραμπ.

Της εξόδου του από το νοσοκομείο είχε προηγηθεί η γνωστή βόλτα του στον περίγυρο, με το θωρακισμένο του αυτοκίνητο, για να χαιρετίσει τους οπαδούς του, που περίμεναν απ’ έξω. Η βόλτα του αυτή, όπως είναι γνωστό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, γιατί θεωρήθηκε ένα φτηνό προεκλογικό σόου, το οποίο οργάνωσε ο ίδιος ο Τραμπ για προεκλογικούς λόγους, εκθέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των ανδρών ασφαλείας, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο και παραβιάζοντας κάθε έννοια ιατρικού πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό.

Βεβαίως, απ’ ό,τι φαίνεται ο Τραμπ το τερμάτισε και επέβαλε στους γιατρούς να του δώσουν εξιτήριο, για να οργανώσει την επικοινωνιακή του αντεπίθεση, κοιτάζοντας προς τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διστάζει να θυσιάσει στις προεκλογικές του σκοπιμότητες ακόμη και την νόσησή του από τον κορωνοϊό, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κλείσει το άνοιγμα της ψαλίδας στην διαφορά, που έχει με τον Μπάιντεν, ο οποίος προηγείται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr