Την Κυριακή διεξάγονται εκλογές στην Αλβανία, με το κλίμα να είναι ακραία πολωμένο και την διαφθορά να συνεχίζει να χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό.

Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε σήμερα στο Ελμπασάν αιματηρό επεισόδιο, με κατάληξη έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν υπήρξε καταγγελία από το Δημοκρατικό Κόμμα ότι αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, μοίραζε φακέλους με λεφτά για να εξαγοράσει ψήφους, ενώ μάζευε και τις αστυνομικές ταυτότητες όσων έπαιρναν τους φακέλους.

Η τακτική της Αλβανικής Αστυνομίας είναι γνωστή και επειδή καθυστερούσαν μέλη της προεκλογικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (πρόκειται για την αντιπολίτευση στη γειτονική χώρα) προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο. Αυτό που ακολούθησε ήταν έντονη λογομαχία και αμέσως μετά «μίλησαν» τα όπλα! Νεκρός έπεσε ένας 57χρονος, ενώ τραυματίστηκε εκτός από δυο ακόμη πολίτες, και μια αστυνομικός.

Ο δράστης ήταν σωματοφύλακας του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκαζμέντ Μπάρδι και έκανε λόγο για αυτοάμυνα. Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, κατηγορώντας τον Έντι Ράμα για την προεκλογική ένταση και τα αιματηρά επεισόδια.

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα για την προεκλογική ένταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr