Η δακρύβρεκτή απολογία του τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εξηγείται από την νέα πανωλεθρία που έπαθαν οι τούρκοι εισβολείς, σε μία ακόμα αποτυχημένη επιχείρηση στα βουνά του Βόρειου Ιράκ.

Όταν ο τούρκος υπουργός εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες «απολογούμενος» για το ότι τα τουρκικά ελικόπτερα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν, ουδείς γνώριζε τι είχε συμβεί. Η απάντηση ήρθε από τους Κούρδους μαχητές οι οποίοι ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο με τον οπλισμό τούρκων στρατιωτών που είχε περιέλθει στα χέρια τους μετά τις μάχες.

Ο συγκεκριμένος μαχητής αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της εισβολής, ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν πανικόβλητοι καθώς δεν μπορούσαν να έχουν εναέρια υποστήριξη. Είναι η δεύτερη φορά που οι τούρκοι συνθλίβονται τον τελευταίο μήνα στο συγκεκριμένο πεδίο μάχης.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει προειδοποιήσει πως οι τουρκικές επεμβάσεις κατά των Κούρδων σε ιρακινό έδαφος συνιστούν εισβολή στην χώρα και έχει καλέσει την διεθνή κοινότητα να παρέμβει.

Ακολούθησαν οι πρόσφατες δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων που έδιναν τα εύσημα στους Κούρδους μαχητές για τον αγώνα τους κατά του ισλαμικού κράτους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται η Αμερική να τους εγκαταλείψει.

Αναμένουμε να δούμε αυτές τις αμερικανικές δεσμεύσεις και στην πράξη. Διότι μέχρι σήμερα οι Κούρδοι μάχονται ηρωικά απέναντι στον πολλαπλάσιο τουρκικό στρατό, χωρίς καμία στήριξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr