Σε τουλάχιστον δέκα δωμάτια ανυποψίαστων τουριστών είχαν καταφέρει να εισβάλουν από τις αρχές του Αυγούστου δύο αλλοδαποί από την Παλαιστίνη, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έβαζαν στο μάτι τουριστικά καταλύματα παραθεριστών ή βίλες της νότιας Ρόδου, τα παραβίαζαν και έκλεβαν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι δύο Παλαιστίνιοι, που μένουν στον άτυπο καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων, νοίκιαζαν τακτικά από τις αρχές του Αυγούστου αυτοκίνητα και έκαναν βόλτες αναζητώντας ενοικιαζόμενα δωμάτια ή βίλες που ανήκαν είτε σε παρακείμενα ξενοδοχεία είτε σε ιδιώτες.

Όταν βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοί τους απουσίαζαν, ήταν π.χ. στη θάλασσα, ή ακόμη κι όταν κοιμούνταν, έκαναν διάρρηξη, εισέβαλλαν στο εσωτερικό και άρπαζαν σημαντικά χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Όταν τελείωναν με τη «δουλειά» τους, επέστρεφαν… φρεσκοπλυμένο το αυτοκίνητο στην επιχείρηση.

Ωστόσο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς του τμήματος Νότιας Ρόδου και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την τελευταία τους διάρρηξη. Στο πλαίσιο της έρευνας για τη δράση τους αποδείχθηκε ότι η συνολική αξία της λείας τους που περιλαμβάνει μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμη και ταξιδιωτικά έγγραφα, φτάνει τα 28.500 ευρώ!

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr