Τριτοκοσμικές εικόνες και στα νοσοκομεία με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να έχει απορυθμιστεί πλήρως λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι νεκροθάλαμοι να είναι γεμάτοι και τα γραφεία τελετών να μην προλαβαίνουν τους νεκρούς!

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας έχει προκύψει καθώς λόγω της 48ωρης σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, οι ασθενείς που διασωληνώθηκαν και μπορούσαν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία που διέθεταν κλίνη ΜΕΘ – όπως για παράδειγμα το ΚΑΤ που διαθέτει 44 κενές ΜΕΘ Covid-19 -, δεν κατέστει δυνατόν να μεταφερθούν λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που συνάντησαν τα ασθενοφόρα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σήμερα λοιπόν Τετάρτη συνολικά 9 ασθενείς στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Αττικής βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κλινικές αναμένοντας να μεταφερθούν σε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ. Αντίστοιχα, 6 ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 1 στο Τζάνειο, 4 στο Θριάσιο, 1 στο Αμαλία Φλέμινγκ, 2 στο Σισμανόγλειο και 4 στον Ευαγγελισμό.

Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων

Τέλος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η κακοκαιρία προκάλεσε «έμφραγμα» και στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων.

«Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί νεκροί που απεβίωσαν λόγω κορωνοϊου. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων», υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο 17 σοροί βρίσκονταν μέχρι σήμερα το πρωί στο Θριάσιο, 21 στο Αττικό εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας 8.

Πηγή: europost.gr