ια «βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ’ ύψους» κάνει λόγο η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 16χρονης Μαρίας Χυσένι στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουλίου. Πλέον η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί πως βρέθηκε το κορίτσι στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ποιους είχε συναντήσει νωρίτερα και με ποιους είχε τηλεφωνική επικοινωνία ή συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έδωσε κατάθεση και ένας νεαρός 27 ετών ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πως βρέθηκε με την 16χρονη νωρίς το ίδιο βράδυ της Τρίτης και να την αποβίβασε από το αυτοκίνητό του γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μάλιστα λέγεται πως αυτό έχει καταγραφεί και από τις κάμερες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής εξ αρχής έχει πει ότι «δεν θέλω να στιγματίσω σε καμία περίπτωση έναν νέο άνθρωπο», ενώ δεν αποκλείει ακόμη και την εμπλοκή τρίτου προσώπου καθώς η Μαρία άρχισε να επικοινωνεί σχεδόν φοβισμένη με την αδελφή της από τις 4.30 το πρωί και μέχρι τις 5 περίπου.

Όπως και να ‘χει η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα από το «διάβασμα» του κινητού τηλεφώνου του κοριτσιού, τηλεφωνικές επαφές και συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σημάδια στην πλάτη, που φέρει η 16χρονη Μαρία στα Τρίκαλα, είναι το “κλειδί” του μυστηρίου, καθώς και το στοιχείο εκείνο που θα λύσει το μεγάλο ερώτημα που βασανίζει την οικογένειας της και τις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, αναφορικά με το αν ο θάνατος της οφείλεται σε αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής ακόμα και αν το πόρισμα των ιατροδικαστών δείξει αυτοκτονία η υπόθεση θα συνεχίσει ν απασχολεί καθώς θα πρέπει να εντοπιστούν οι εξωγενείς παράγοντες που την ώθησαν στην τραγική αυτή πράξη.

«Σήμερα αναμένουμε το πόρισμα των ιατροδικαστών από την λεπτομερή εξέταση της σορού της 16χρονης, το οποίο ουσιαστικά θα λύσει το μεγάλο ερώτημα αν πρόκειται δηλαδή για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια. Αλλά και για αυτοκτονία ακόμα αν πρόκειται δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, καθώς θα αναζητηθούν οι εξωγενείς εκείνοι παράγοντες που την ώθησαν στην πράξη αυτή. Βασικά αυτό που θα κοιτάξουν μεταξύ άλλων οι ιατροδικαστές είναι τα σημάδια που φέρει η σορός στο σημείο της πλάτης γιατί εκεί υπάρχουν ίχνη γδαρσίματος και συρσίματος. Η απάντηση που θα δώσουν θα αποσαφηνίσει το τα σημάδια αυτά προκλήθηκαν από σύρσιμο μετά τον θάνατο ή προκλήθηκαν εν ζωή».

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο στα Τρίκαλα όλα τα σενάρια μέχρι ώρας παραμένουν ανοιχτά.

«Θα έχει μεγάλη μάλλον ανατροπή η υπόθεση, όποιο κι αν είναι το πόρισμα των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διερευνηθούν όλοι οι παράγοντες. Επιμένω πως ακόμα και στην περίπτωση της αυτοκτονίας θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα δεδομένα, αν υπήρχε κάτι που βασάνιζε τον ψυχισμό της ή προκλήθηκε από εξωγενή παράγοντα κοινός τρίτο πρόσωπο. Με άλλα λόγια μπορεί κάποιος να την είχε καταγράψει σε κάποιο βίντεο και να την εκβίαζε, μπορεί κάποιος να την απείλησε, μπορεί ο πρώην της να έμαθε για την γνωριμία της με τον αστυνομικό και κάτι να της είπε, γι αυτό λέω πως είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Εμείς ούτε κατηγορούμε, ούτε δείχνουμε κάποιον απλά περιμένουμε τις εξελίξεις. Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση που θα έχει συνέχειες».

Η κηδεία της 16χρονης θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας στα Τρίκαλα.

Πηγή: europost.gr