Την παρέμβαση εισαγγελέα για την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο, η οποία το έχει μετατρέψει σε νοσοκομείο νοσηλείας ασθενών με Covid-19, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα επιβεβαιωμένα περιστατικά στους ασθενείς έφτασαν τα 40, ενώ άλλοι 50 θεωρούνται ύποπτα κρούσματα! Συγκεκριμένα, στο γηροψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί 29 ασθενείς, οι εννέα από τους οποίους νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς.

Επίσης, ακόμη δύο τμήματα νοσηλεύουν ως ύποπτα κρούσματα 33 ασθενείς, που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μάλιστα χωρίς οξυγόνο. Τέλος, σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν θετικοί 11 ασθενείς, ενώ η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ήδη έχει «χαθεί» από τον ιό μια ηλικιωμένη ασθενής.

Τραγικές συνθήκες νοσηλείας
Παράλληλα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις τραγικές συνθήκες στις οποίες νοσηλεύονται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο όσα από τα κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα. Τα συγκεκριμένα άτομα, εκτός από τον ιό, εμφανίζουν σοβαρά παθολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. «Πολλοί εκ των νοσηλευομένων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το νοσηλευτικό προσωπικό με τους ασθενείς, με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν τα μέσα για να αντεπεξέλθουν στην τεράστια μάχη που δίνουν. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ελλείψεις στο προσωπικό και σε μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ ζητούν να γίνονται περισσότερα τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr