Απίστευτο, αλλά το ζήσαμε κι αυτό! Ένας Ιρανός ψευτοπρόσφυγας ο οποίος μπήκε φυσικά παράνομα στη χώρα βρίζει δημόσια υπάλληλο που θέλησε να βοηθήσει και αποτρέπει τους υπόλοιπους μετανάστες να φύγουν από την ΠΡΩΗΝ, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος πλατεία Βικτωρίας!

Δεν τους αρέσει λέει ούτε η Αμυγδαλέζα ούτε θέλουν να πάνε σε άλλο camp στις Σέρρες. Θέλουν σπίτια εκεί στην Αθήνα.

Εν ανάγκη να φύγουν οι Έλληνες ένοικοι για να μπουν αυτοί.

Μπορείτε να δείτε ένα τμήμα από αυτά που γράφει στο facebook, όπως το μετέφρασαν τα tourkikanea.gr:

Shiavash Shahabi:

“Απόψε λοιπόν ήταν μία γυναίκα από τη Διεύθυνση Μετανάστευσης, συνοδευόμενη από αστυνομικούς στην πλατεία Αζαντι (πρώην πλατεία Βικτωρίας καθώς Αζαντι στα περσικά και στα κουρδικά σημαίνει Ελευθερία) για να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πλατεία αλλά κανείς δεν το δέχτηκε και της είπαν πως “Δεν σας εμπιστευόμαστε καθόλου”.

Καταρχήν προσπάθησε να μιλήσει αγγλικά με κάποιους ανθρώπους ωστόσο οι άνθρωποι της απάντησαν με τα λίγα που ήξεραν στα αγγλικά, ότι δεν δέχονται αυτά που λέει. Μία ώρα αργότερα έφεραν έναν ενδιάμεσο. τότε οι άνθρωποι άρπαξαν την ευκαιρία και είπαν ότι επιθυμούσαν και της ανακοίνωσαν ότι δεν θα φύγουν από την πλατεία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τα χαρτιά τους και και να λυθούν οι νομικές τους ανάγκες !

Ο κόσμος της είπε πως “Εμείς μένουμε εδώ, έλα αύριο και φτιάξτε τα προβλήματά μας”. Τους πρότεινε να πάνε σε ένα καλό στρατόπεδο όπως η Αμυγδαλέζα αλλά οι άνθρωποι άρχισαν να τις δείχνουν με τα κινητά τους τηλέφωνα κάποια βίντεο και φωτογραφίες σχετικά με τις συνθήκες στο camp εκείνο και της είπαν ότι εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε εκείνη τη φυλακή. Μία γυναίκα της είπε πως “Τα παιδιά μας κόλλησαν μόλυνση σε εκείνο το στρατόπεδο σίγουρα δεν πρόκειται να πάμε εκεί”.

Τους πρότεινε ένα άλλο στρατόπεδο στη Βόρεια Ελλάδα και όλοι είπαν ότι “Εμείς δεν πάμε στις Σέρρες”. Κάποιος της είπε ότι υπάρχουν γύρω πολλά άδεια κτίρια όπως τα σχολεία, “Ανοίξτε τα και εμείς θα μείνουμε εκεί μέχρι να λύσετε το πρόβλημά μας“.

σε ένα σημείο τον άρχισα να της μιλάω εκείνη προσπάθησε να με αποκτήσει και να μην μιλήσει μαζί μου και μου το είπε αυτό αρκετές φορές.

Της είπα πως εσύ (σαν Κράτος ή οτιδήποτε) μπορείς και ξοδεύεις 300.000 ευρώ για μία ανοησία για να βάψεις το δρόμο αλλά δεν έχεις τη δυνατότητα να λύσεις το θέμα των ανθρώπων που είναι χωρίς σπίτια;

Hσουν στο γραφείο σου όλη τη μέρα και τώρα στις 1:00 που ο κόσμος κοιμάται, ήρθες εδώ να λύσεις το πρόβλημα; Πριν από εσένα ήταν εδώ οι αστυνομικοί που μας απείλησαν, μας πρόσβαλαν και θέλησαν να μας αναγκάσουν να φύγουμε και τώρα τι μας λες εσύ;

…….

…….

Ναι αυτή η ηλίθια και γα@@μένη ρατσίστρια νόμιζε πως δεν μπορώ εγώ ως πρόσφυγας να μιλήσω και να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου όπως και αυτά των άλλων ανθρώπων!”

Η ανάρτηση του είναι στα αγγλικά και μπορείτε να την δείτε παρακάτω:

So tonight it was a woman from immigrant service with police escort at Azadi square (previous Victoria square and Azadi…

Gepostet von Siavash Shahabi am Mittwoch, 1. Juli 2020

Πηγή: europost.gr