Ο κορωνοϊός και η όλη κατάσταση με την πανδημία φαίνεται να έχει επηρεάσει αρκετούς εγκεφάλους ανά τον κόσμο, όπως η μία εκ των επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, Δρ. Τερέσα Ταμ που πρότεινε σεξ με μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

– Advertisement –

Σε δήλωσή της, η ιατρός υποστηρίζει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα μετάδοσης κορωνοϊού από σπέρμα ή κολπικό υγρό, ωστόσο, η σεξουαλική δραστηριότητα με νέους συντρόφους αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθείτε από ιό, ειδικά εάν υπάρχει στενή επαφή, όπως το φιλί. «Όπως και άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού που περιλαμβάνουν φυσική εγγύτητα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης και εξάπλωσης του ιού», είπε.

Παραλείψτε το φιλί, αποφύγετε την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, φορέστε μια μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας και παρακολουθήστε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας για συμπτώματα πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, προτρέπει η Ταμ, σύμφωνα με το Reuters. Πρόσθεσε, δε, ότι η σεξουαλική επιλογή με τον χαμηλότερο κίνδυνο εν μέσω πανδημίας είναι να είστε… σόλο.

Η σεξουαλική υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας, τονίζει η Ταμ, και λαμβάνοντας προφυλάξεις «οι Καναδοί μπορούν να βρουν τρόπους για να απολαύσουν τη σωματική οικειότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόοδο που έχουμε κάνει όλοι με τον κορωνοϊό».

– διαφ –

Πηγή: europost.gr