Το άγνωστο σε πολλούς δράμα ενός 37χρονου αστέγου, γνωστού στην τοπική κοινωνία του Βόλου και ως «δεύτερου Κάμελ», αποκάλυψε ο εμπρησμός της χριστουγεννιάτικης φάτνης που είχε στήσει ο Δήμος στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στην Εισαγγελία Βόλου, όπου οδηγήθηκε ο 37χρονος μετά τη σύλληψή του για τη φωτιά που μετέτρεψε σε αποκαΐδια τον καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο στολισμό για τη γέννηση του Θεανθρώπου, έδινε ακατάληπτες απαντήσεις, πότε λέγοντας ότι ήθελε να ανάψει τσιγάρο και πότε ότι κρύωνε και έβαλε φωτιά στη φάτνη για να ζεσταθεί.

Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο υπήρξε σοβαρός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, και να παραπεμφθεί να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο τον Απρίλιο. Παράλληλα, διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για ενδεχόμενο ακούσιο περιορισμό του.

Εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του
Οπως λένε κάτοικοι του Βόλου που γνωρίζουν τη θλιβερή ιστορία του 37χρονου, ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Εξαιτίας αυτών εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του, η οποία εργάζεται σε άλλη πόλη, με συνέπεια να παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά. Στο «βιογραφικό» του έχει επιθέσεις με εκτόξευση αντικειμένων εναντίον γυναικών και παιδιών στο κέντρο της πόλης, καθώς και εισβολές σε καταστήματα, οι οποίες συνοδεύονταν συνήθως με φθορές. Οταν αποφάσισε να βάλει φωτιά στη φάτνη, ήταν λίγες μέρες αφότου είχε βγει από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, η απόφαση να επιστρέψει στους δρόμους και στην κοινωνική απομόνωση είχε βασιστεί στο ότι δεν χρήζει ψυχιατρικού εγκλεισμού, καθώς και στο ότι είχε επίγνωση των πράξεών του και ότι δεν είναι επικίνδυνος!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr