Το Αζερμπαϊτζάν έχει παραχωρήσει τον εναέριο έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεών του εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ στην Αεροπορία της Τουρκίας, αυτό υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Αρτσρούν Χοβχανισιάν.

Σύμφωνα με τον Χοβχανισιάν, οι πτήσεις των τουρκικών και αζέρικων πολεμικών αεροσκαφών σήμερα «ελέγχονταν από την τουρκική αεροπορική διοίκηση Ε7-Τ» που εδρεύει κοντά στις τουρκικές πόλεις Ερζερούμ και Καρς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Shushan Stepanyan, σύμφωνα με την οποία ένα τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ E7-T πετά στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Erzurum και Kars, όπου σε αυτό επιβαίνουν ανώτατα στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας.
Από εκεί γίνεται ο έλεγχος των αεροπορικών επιχειρήσεων των τουρκικών UAV και των αεροσκαφών του Αζερμπαϊτζάν.

Μια ακόμα είδηση που επιβεβαιώνει την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν και έρχεται ένα μόλις 24ωρο μετά την ρίψη ενός Su-25 της Αρμενίας από τουρκικό F-16 (σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Αρμενία).

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές και για δεύτερο μαχητικό της Αρμενίας το οποίο κατέπεσε, με τον πιλότο του να πιάνεται αιχμάλωτος από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr